Spaltegummi og underlag til dyr i vekst

Podkast: Sammen med Fagansvarlig Storfe, Anders Bergum, diskuterer vi fordeler og ulemper ved fullspaltebinger for storfe, spesielt okser. Å investere i gummibelagte underlag gir økt gevinst, både for dyrevelferd og økonomi. Et godt underlag er avgjørende for å sikre holdbare og produktive dyr. 

Historisk sett var fullspaltebinger en økonomisk og arealeffektiv løsning, men moderne dyrevelferd og produksjonskrav krever en revurdering av denne praksisen. En av de største utfordringene med fullspaltebinger er risikoen for helseproblemer, spesielt knyttet til bein og klaver. Gummibelagte underlag reduserer disse problemene betydelig, samtidig som de øker tilveksten og reduserer fôringstiden.  

Videre diskuteres viktigheten av riktig bingeutforming, med fokus på å skape ulike soner for ligge-, ete- og aktivitetsområder. Dette bidrar til å redusere stress og skader hos dyrene. 

Se filmen fra Magnus og Inger Synnøve Johansen

Les mer om gummimatter for storfe

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner