Fröling biovarme flisfyringsanlegg på Rise Gård, Tønsberg

I hjertet av Vestfold, på Rise Gård, har Sigbjørn Grøtterød lenge kjent på utfordringene med høye energikostnader. Med et betydelig behov for oppvarming av boliger, grisehus, verksted og ammekufjøs, begynte regningene for strøm og diesel å tårne seg opp. Men en bærekraftig løsning var innen rekkevidde.

Takket være et innovativt flisfyringsanlegg fra Fröling, har Grøtterød nå tatt et betydelig skritt mot en mer miljøvennlig og kostnadseffektiv drift av gården. Anlegget, som består av en kraftig 200 kW kjele, en 5 meter lang sirkelmater og en imponerende 8000 liter stor akkumulatortank, sørger nå for stabil og miljøvennlig varme til alle bygningene på gården.

Sigbjørn Grøtterød sine erfaringer med det nye fyringsanlegget, og vi får et unikt innblikk i samarbeidet med Sivert Johnsen fra Fjøssystemer Sør. Johnsen, som har vært ansvarlig for prosjektering, levering og montasje av anlegget, gir verdifulle perspektiver på hvordan moderne teknologi kan bidra til mer bærekraftig og lønnsomt landbruk.

Les mer om fyringsanlegg fra Fröling her.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner