Innredning for kalv

En god kalveavdeling har mye å si for framtidig produksjon.

Innredning for kalv
Kalveboksene kan enkelt kobles sammen
Kalvebokser 

For de aller minste, har vi Jourdains kalveboks. Denne er beregnet for kalv inntil to måneder. Boksen har fangfront med to eteåpninger, og stålgrind i bakkant. Sidene og gulv i plast. Gulvet kan enkelt vippes opp for rengjøring. Boksene kan kobles sammen.

Kalvehytter 

For kalver mellom 2-6 måneder, tilbyr vi nå solide kalvehytter i glassfiber. Disse kommer i ulike størrelser som kan huse fra 1-15 kalver, og kan leveres med tilhørende gjerder og front.

Kalvegjømme

Der hvor kalven går med kua i melkeforingsperioden er det nødvendig å etablere egnet liggeplassenplass for kalven. Dette gjelder både i melkefjøs og i ammekufjøs. Underlaget er veldig viktig for å tilby kalven et best mulig miljø og komfor. Like viktig som egnet innredning er selve utformingen og beliggenheten til dette arealet. Det må være lett tilgjengelig for kalven og for røkter med hensyn til tilleggsforing av grovfor og kraftfor, men også rengjøring.

Kraftfôr til kalven

Fjøssystemer tilbyr kraftforautomater for kalv inne i fjøset og ute på beite. Inne i fjøset er det to automater i sortimentet. Disse har ulik størrelse (tilpasses behov). De kan monteres direkte på innredning. På beite er det egen automat med tak og egen «innhegning» rundt automaten som forhindrer større dyr å komme til.

Kalvefronter

Vi har ulike fronter for bruk i kalveavdeling, både fangfront, skråfront og rørfront.

Se vår katalog her

I det værharde Trøndelag har bonden Georg funnet en enkel, men effektiv løsning for å sikre sunne og friske kalver. Ved å bygge et overbygg som beskytter mot regn og snø, og ved å la kalvene bo i kalvehytter, har han skapt et miljø hvor dyrene trives og sykdom sjelden forekommer. Georgs erfaring viser at det ikke trenger å være komplisert eller dyrt å forbedre forholdene for dyrene. Med enkle grep kan man oppnå store forbedringer i både dyrehelse og arbeidsmiljø.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner