Todelt vannmadrass får kua til å flyte

Vannmadrassen får kua til å «flyte» på vannlaget, slik at dyrets vekt er jevnt fordelt. Dette forhindrer dannelse av trykkpunkter og hindrer bare og hovne haser. De doble vannmadrassene har et skille mellom de fremre (kne) og de bakre (mage/hæl) vannrommene. Dette gir de todelte vannmadrassene ekstra komfort for knærne. Todelt vannmadrass passer for alle typer løsdrift.

Madrassene leveres på ruller og rulles inn i fjøset, hvor de blir forankret og fylt med vann. Hygienisk og mindre arbeidskrevende, takket være formen på det doble vannmadrassen vil urin og melk som lekker, renne av madrassen. Dette vil redusere smittepresset og dermed minimere risikoen for mastitt. Siden madrassen forblir nesten helt tørr, vil det også gi besparelser på forbruket av strø. Dette er kostnadsbesparende og vil bidra til mindre arbeid med rengjøring i båsene.

Forskjellen fra en enkel vannmadrass, er at den todelte madrasseen består av to rom og derfor gir ekstra komfort for kuas knær.

 • Tilgjengelig for ulike bredder på båsen
 • Standard lengde er 183 cm
 • To fyllingspunkter: ett foran og ett bak
 • PE-brystplanken lar deg justere lengden på båsen slik at den passer til størrelsen på kyrne i flokken
 • 5 års full garanti og 5 års redusert garanti
Premium-utgave

Vi tilbyr også DCC todelt vannmadrass i en Premium-utgave. Denne har 40 mm skumpute under madrassen som bidrar til enda mykere liggeunderlag for kua.

Bruksområder

Todelt vannmadrass kan benyttes både ved renovering og nybygg. Passer båsbredder på 110, 112,5, 115, 120 og 125 cm. Todelte madrasser kan også monteres i fjøset uten behov for at fjøset er tomt for dyr.

Korrekt posisjonering

Riktig plassering av brystplanken i kombinasjon med nakkerøret er svært viktig for kuens beste posisjon. Dette vil også holde båsene renere. I tillegg bidrar dette til at kyrne legger seg raskt i båsen, og unngår at kua blir stående med forbeina i båsen og bakbeina på gjødselarealet, fordi det er lett for kua å legge seg ned og lett å reise seg igjen.

Tilbehør
 • Todelt vannmadrass leveres på rull inkl alt nødvendig festemateriell, i tillegg til utstyr for vannpåfylling
Valgfritt
 • Endeprofil i rustfritt som passer til vannsengen på 183 cm
 • Brystplank PE 125
Se video for montering av DCC Vannmadrass
DLG-testresultater

7107 (2020)
7253 (2022)

Utvid komforten med bølgeformet nakkebom

En bølgeformet nakkebom gir kua bedre plass i liggebåsen og bidrar til at kua kan utøve normal adferd når hun skal reise og legge seg. En bølgeformet nakkebom kan brukes uansett type underlag i liggebåsen og kan tilpasses de aller fleste typer av liggebås-bøyler.

  Kontakt oss

  Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner