Moderne robotfjøs i Sverige med fokus på holdbare kyr

Brorsans Lantbruk: Tvillingene Stefan og Thomas Åkerlund er syvende generasjon på gården og har investert i et toppmoderne robotfjøs med fokus på dyrevelferd og fremtidsrettet teknologi. Fjøset er utformet med to utvendige fôrbrett, noe som gir god plass til de røde kyrne og fleksibilitet for fremtidig utvidelse.

Brødrene har bevisst valgt å prioritere god plass til dyrene fremfor å maksimere antall kyr. Det er også forberedt for Lely Vector, et automatisk fôringssystem som effektiviserer fôringen ytterligere. Bygningen har høyt tak og god ventilasjon, noe som sikrer et godt inneklima for dyrene.

Brorsans Lantbruk har lagt stor vekt på å skape et rolig miljø. Kyrne har store liggeområder og smarte løsninger for å styre dyras bevegelse mellom ulike områder i fjøset. Kyrne er av rasen Svensk Röd och Vit (SRB) men brødrene bruker også norske gener, NRF, fra Geno for å avle frem holdbare kyr med god helse og lang levetid.

Gjødselhåndteringen er effektiv og miljøvennlig, med et selvflytsystem som transporterer gjødselen til en pumpebrønn langt unna fjøset.

Følg tvillingene på sosiale medier

Brorsans Lantbruk på Facebook
Brorsans Lantbruk på Instagram

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner