Agrilight belysning for kyr

Melkekyr er følsomme dyr og døgnrytmen deres er utrolig viktig. Spesifikke lysnivåer er nødvendige for å kunne påvirke forskjellen mellom dag og natt i kuas kropp. Spesielt om vinteren er det vanligvis for lite lys i fjøset til å oppnå et naturlig lysnivå. Med Agrilight kan du styre belysningen optimalt, slik at det er 150 – 200 lux i løpet av en periode på 16 timer, kombinert med en mørkeperiode på åtte timer.

Agrilight belysning for kyr

Om sommeren er det naturlige lyset ofte tilstrekkelig i seg selv, men belysningskontrollen kan gi fordeler på overskyete mørke dager. Med en kombinasjon av lyssensor og tidsinnstillinger kan du få et helautomatisk system som garanterer best mulig distribusjon av lys uten ytterligere arbeid.

Vi beregner en individuell lysplan for ditt fjøs, der vi søker å få best mulig lysdistribusjon på færrest mulig lyspunkt.

Agriled pro 32 

AGRILED® pro 32 er markedets mest innovative LED belysning for fjøs. Den er spesielt utviklet for melkeku, og er damp-, ammoniakk- og støvsikker. Agriled pro 32 gir mer enn dobbelt så mye lys som konvensjonelle armaturer i markedet, og kommer som standard med integrert rødt nattlys.

Et armatur gir 32.500 lumen. Energibesparing sammenlignet med konvensjonelle armaturer er inntil 60%. Armaturene kan dimmes, og levetid på ledpærene er 60.000 timer (30 år). 

Agribox pro

AGRIBOX pro er styrekabinettet til AGRILED® pro 32 armaturene. Dette gir deg ulike kontrollfunksjoner, som f.eks dimming av armaturene fra 100% til 10%. Kombinert med lyssensor vil du alltid ha riktig lysnivå i fjøset. Lysprogrammene er justerbare, og gir deg et fullautomatisk lysopplegg. 

Ett kabinett kan kontrollere inntil 30 armaturer, og disse kan settes i inntil 5 grupper for ulik styring. Det kan lages 10 ulike programmer.

Agriled

AGRILED® Armaturer er spesielt utviklet for melkekyr.  Lampene leveres med Metal Halide pærer som gir hvitt lys.

Finnes i 250W og 400W effekt. I tillegg er armaturene utstyrt med 6 LED pærer med monokromatisk rødt lys som brukes som nattlys. Ved at LED lysene er integrert i armaturet slipper du installasjon av separat nattlys. Bruken av LED tekologi er en holdbar løsning som gir reduserte strømkostnader.  Rødt lys forstyrrer ikke søvnen til kyrne, men gir et tilstrekkelig arbeidslys for de som jobber i fjøset.

Agribox

Agrilight styres av Agribox kontrollsystem. Agribox er utviklet spesielt for fjøsbelysning og sikrer optimal utnyttelse av Agrilight armaturene.

Med en forprogrammert, integrert klokke kan lysprogrammet stilles inn nøyaktig. To lyssensorer, som installeres på utsiden av fjøset, gjør at to lysgrupper kan kontrolleres separat. På denne måten vil du alltid få riktig lysnivå i fjøset, og du vil spare på energikostnader.

Agribox kommer i tre forskjellige varianter, Agribox S, Agribox M, Agribox X. 

Agribox S kan styre 12 250W eller 8 400W armaturer.

Agribox M kan styre 36 250W eller 24 400W armaturer. For å kunne styre nattlys, kreves Agribox M.

Agribox X er en slave som kobles til M for styring av ytterligere armaturer.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner


    https://www.fjossystemer.no/storfe-kategori/agrilight-belysning/