Enkle grep, stor gevinst: kalvehytter og overbygg i Trøndelag

I det værharde Trøndelag har Georg funnet en enkel, men effektiv løsning for å sikre sunne og friske kalver. Ved å bygge et overbygg som beskytter mot regn og snø, og ved å la kalvene bo i kalvehytter, har han skapt et miljø hvor dyrene trives og sykdom sjelden forekommer.

«Vi hadde tidligere problemer med luftveisinfeksjoner, men etter at vi bygde hyttene og overbygget, har kalvehelsen blitt betydelig bedre,» forteller Georg. «Det er også blitt mye renere og tørrere, noe som gjør det lettere å holde god hygiene.»

Det nye systemet har også gjort hverdagen enklere for bonden selv. «Det er kort vei til kalvekjøkkenet, og det er lett å holde oversikt over dyrene,» sier han. «I tillegg var det enkelt og rimelig å bygge hyttene og overbygget selv.»

Georgs erfaring viser at det ikke trenger å være komplisert eller dyrt å forbedre forholdene for dyrene. Med enkle grep kan man oppnå store forbedringer i både dyrehelse og arbeidsmiljø.

Les mer om innredning for kalv.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner