Harald Volden om sinkufôring og (subklinisk) ketose

Podkast: Vi har gleden av å ha Harald i studioet vårt for å berike oss med den nyeste kunnskapen om fôring av sinkyr.

Hvilke fysiologiske endringer oppstår i kyr rundt kalvingstidspunktet, og hvorfor er de spesielt sårbare for helsemessige ubalanser i periodene før, under og etter kalving? Vi utforsker fenomenet ketose, inkludert den mindre kjente varianten, skjult ketose. Hvorfor er det viktig å overvåke blodsukkernivået hos kyr umiddelbart etter kalving?

Videre vil vi dykke ned i mysteriet rundt propylenglykol – hva er det egentlig, og hvorfor er det relevant i en diskusjon om fôring av sinkyr? Bli med oss for en innsiktsfull samtale om disse fascinerende temaene!

Harald Volden anbefaler å besøke Arvid Steen sin hjemmeside for Praktisk håndtering av skjult (subklinisk) ketose hos mjølkekyr og i denne videoen viser Steen hvordan man enkelt tester melkekua for (subklinisk) ketose.

Her finner du Inga Vagle sin Masteroppgave fra 2022 om «Subklinisk ketose i norsk melkeproduksjon». Målet for oppgaven var å kartlegge hvilke forhold ved fôring og management som øker risikoen for subklinisk ketose. Følgende hypotese lå til grunn for oppgaven: Forekomsten av ketose er høyere enn det som blir registrert med visuelle symptomer, og veterinærbehandlinger. (Tekst hentet fra NMBU).

Her kan du lese mer om Lely Horizon-systemet.

Dagens vert er Kjetil Olsen, Produktleder Fjøssystemer Gruppen. Spørsmål, innspill eller idéer:

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner