Harald Volden om grovfôrproduksjon, fra planlegging til høsting
«Nøkkelen til suksess er å ta vare på enga og høste graset til rett tid,» sier Harald Volden (NMBU). Bli med på en case-study hos en melkeprodusent Mattis Dobloug som har tatt en systematisk tilnærming til å forbedre grovfôrproduksjonen.
Mattis fokuserer på detaljer som gjødselplanlegging, kraftfôrvalg, og høstetidspunkt. Han bruker også teknologi og verktøy til å monitorere temperatur, døgngrader og værprognoser for å ta riktige beslutninger.
Resultatene av Doblougs innsats er imponerende. Han har oppnådd betydelig forbedring i grovfôrkvaliteten, noe som har resultert i økt melkeproduksjon og bedre dyrevelferd. Mattis har også redusert kostnadene ved å bruke mindre kraftfôr. Ved å ta i bruk nye teknologier og verktøy kan gårdbrukere optimalisere grovfôrproduksjonen og sikre en bærekraftig gårdsdrift.