Ombygd båsfjøs til sauefjøs på Lesjaverk

Sauebøndene Audny Bakken og Hallvard Doseth har gitt nytt liv til et gammelt kufjøs. Med en imponerende ombygging har de skapt et moderne og funksjonelt sauefjøs tilpasset dagens behov.

Det gamle kufjøset fra 1940-tallet, har gjennomgått en total forvandling. Nye binger, drikkekar og LED-belysning har skapt et lyst og trivelig miljø for sauene. Hallvard har også lagt vekt på praktiske løsninger, som lammesikre grinder og en effektiv drikkekarløsning.

Ombyggingen i avdelingen vi ser på har kostet ca 700-750.000,-, en betydelig investering, men Hallvard er overbevist om at det er verdt det. Med plass til langt over 100 sauer, er det nye fjøset en viktig del av gårdsdriften.

Resultatet er et godt eksempel på hvordan gamle båsfjøs kan få nytt liv og tilpasses nye formål. Ombyggingen på Lesjaverk viser at det er mulig å skape moderne og funksjonelle driftsbygninger uten å måtte bygge helt nytt.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner