Best på slaktegris i 2023

Vi gratulerer Elisabeth Berg og Hans Martin Landstad som er best på slaktegris i 2023! Høsten 2023 besøkte vi Tønne Øvre i Sparbu og snakket om etetidsstyringa fra Big Dutchman. Akkurat den investeringen viste seg å være et smart valg.

Best på slaktegris i 2023
Bjørn Åge Fjeset, Hans Martin Landstad og Kjetil Olsen.

Etetidsstyring er et effektivt hjelpemiddel når en fôrer grisen med våtfôr. Med funksjonen «etetidsstyring» kan man utnytte grisens potensial fullt ut, og får ved hjelp av moderne sensorteknologi et ekstra øye som følger med grisenes appetitt.

Møt Hans Martin Landstad som har valgt etetidsstyring på fôringsanlegget sitt, og deler villig sine erfaringer med oss.

Best med etetidsstyring, god plass og ekstra E-vitamin

I 2022 stod det 1200 m² store konsesjonshuset til slaktegris ferdig og allerede i 2023 var gårdbrukerne Elisabeth og Hans Martin best på slaktegris i Norge! Med daglig tilvekst på 1348 gram og et fôrforbruk på 2,37 fôrenheter gikk de til topps i Ingris-rangeringen.

– De tar ting med en gang. De er også veldig flinke til å følge opp i grisehuset og løser utfordringer raskt, kommenterer Bjørn Åge Fjeset til Svineportalen. I saken på Svineportalen, så mener ikke Landstad og Berg at de gjør mye som er spesielt. De har etetidsstyring som gjør at justering av fôring går automatisk.

Les artikkelen på Svineportalen
Les mer om våtfôringsanlegg fra Big Dutchman

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner