Fôrskyver fra Fjøssystemer

Alltid friskt fôr på fôrbrettet er viktig for høy melkeproduksjon. Det gir utslag ved fôropptak, lavtrangerte kyr produserer mer melk, jevn flyt ved fôrbrettet og økt besøksfrekvens i melkerobot. For å få dette til, må fôret skyves kontinuerlig inntil dyra. Det fikser Lely Juno!

Fôrskyver fra Fjøssystemer
Lely Juno skyver fôret inntil

Fôrskyveren er en batteridrevet robot som går definerte ruter på fôrbrettet, 24/7, og skyver fôr inntil fronten.

Fôrskyveren kommer i to modeller; Juno 100 og Juno 150.

Begge modellene er batteridrevet, og er basert på samme teknologi som skraperoboten Lely Discovery. Etter hver rute returnerer fôrskyveren til ladestasjonen. Den kan programmeres for inntil 16 ulike ruter, og disse kjøres opp slik at den for hver runde kjører nærmere fronten. Fôrskyveren kan starte ny rute hver halve time.

Juno 100 vs Juno 150

Den mest iøynefallende forskjellen er størrelsen. Juno 100 har 45 cm mindre diameter enn Juno 150. Dette gjør at Juno 100 kan operere på smalere fôrbrett. Juno 100 krever 125 cm i tillegg til fôrbredden, mens Juno 150 krever 200 cm i tillegg til fôrbredden.

Begge modellene kan skyve samme mengde fôr, 200 cm bredde og 65 cm høyde. Vær oppmerksom på at Juno 100 krever bedre plass ved innkjøring til ladestasjonen. Juno 150 har et mer avansert navigasjonssystem, som gjør at den kan kjøres utendørs for eksempel mellom to fjøs.

Se brosjyre for tekniske data

Lely Juno- automatisk fôrskyver

Hør om Lely Juno

I episode 49 av vår podkasten, snakker Peter Birkholt (Servicesjef Lely) og Søren Lund (rådgiver Smart Fôring) om Lely Juno.

Hva sier norske bønder om Lely Juno?
I fjøset til Oddbjørn Ognedal er det ro og harmoni i besetningen. Med den automatiske fôrskyveren, Lely Juno, har kyrne etablert sin egen daglige rutine. I følge Oddbjørn har Juno bidratt til at dyra spiser jevnt gjennom døgnet, noe som resulterer i økt melkeproduksjon.
https://youtu.be/Z1wAlBJpQQk

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner