Oppstart av et nytt og flott kyllinghus

På en av Trøndelags hittil fineste sommerdager hadde vi på mandag oppstart av et nytt og flott kyllinghus hos Bente Grønn og Tor Berg på Sparbu.

Publisert:

På en av Trøndelags hittil fineste sommerdager hadde vi på mandag oppstart av et nytt og flott kyllinghus hos Bente Grønn og Tor Berg på Sparbu.
Dette er det første av flere nybygde kyllinghus som bygges for levering til Norsk Kylling AS.
Bygget på 25 x 85m er oppført i stål og sandwhichpanel og har et dyrerom på 2000 m².
Fjøssystemer har her levert en totalentreprise foruten grunnarbeid som er utført av byggherre gjennom eget firma.
Kyllinghuset er topp moderne og i henhold til varemottaker sin kravspesifikasjon med spesielt stort fokus på dyrevelferd.

Slaktekyllinger trenger mye varme og frisk luft. Bygget er derfor godt isolert med effektive sandwhichpanel og 3-lags glass i vinduer. Ventilasjonsanlegget er undertrykkbasert og dette er et svært energieffektivt ventilasjonsprinsipp med lavt strømforbruk. Overskuddsvarmen i lufta som ventileres ut gjenvinnes ved å forvarme friskluften som hentes inn. Dette skjer i EARNY varmegjenvinner, samtidig som den også filtrerer ut støv og ammoniakk fra den brukte luften.

Vårt system kontrollerer og regulerer temperatur, fuktighet, CO² og ammoniakkkonsentrasjon i dyrerommet automatisk for å gi et optimalt klima for dyr og mennesker.

Oppvarming skjer med vannbåren varme i gulvet og i vifteovner i dyrerommet. Varmtvannet er produsert på bioenergi, her med trepellets som fyringsmiddel. Trepelletsen lagres i utvendig stålsilo, tilsvarende silo som for kraftfôr.

Vi kan se at Bente og Tor har gjort flere miljøvennlige og framtidsretta valg, som gir dem lavere driftskostnader og ikke minst et lavere CO² avtrykk for miljøet.

Vi vil takke for tilliten og at vi ble valgt som deres totalentreprenør og ønsker lykke til med produksjonen!

En stor takk for godt utført arbeid går også til våre partnere/underleverandører:
Åsmund Vangstad AS,
Ness-Vangstad Byggservice AS,
Monto AS,
Levanger Rør AS,
Elman AS,
ETA Norge AS,
Steinkjer Liftutleie AS,
Solli Bioenergi AS

Selger bygg:
Paul Waadal, Mob:

Selger imek:
Tommy Lystad, Mob:

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner