Naturlig ventilasjon

Naturlig ventilasjon er i særklasse når det gjelder utskifting av luft i varme perioder. 

Naturlig ventilasjon

De siste årene har vi sett en stor endring i hvordan fjøs bygges i Europa. Høy temperatur og luftfuktighet reduserer fôropptak og melkeproduksjon, samtidig som det gjør dyra mer utsatt for smitte.

Vår erfaring er at naturlig ventilasjon fungerer meget godt også i nordisk klima. Med isolerte vegger og tak er det ingen problemer selv om vinteren.

Vi bruker gardiner og kip fra tyske Arntjen, som har lang erfaring med naturlig ventilasjon. For at systemet skal fungere, er det viktig å få beregnet lengde på kip, og areal på luftinntak. Dette vil variere med størrelsen på bygg, og antall dyr det er beregnet for. Vi gjør selvsagt denne beregningen for deg.

Se filmer med ulike løsninger
Med hybridventilasjon i melkekufjøset har Ola Fuglem i Selbu fått et godt og stabilt inneklima. Systemet benytter seg av naturlig ventilasjon med temperaturstyrte veggventiler, noe som sikrer frisk luft og et godt miljø for både dyr og mennesker.
Med naturlig ventilasjon sikrer du best mulig innemiljø i fjøset. Secco IsoCell ventilasjon har gardiner som fylles med luft og gir en isolerende effekt. Denne ventilasjonen er mye brukt i kalde klima som Russland, Canada og Sverige. Uansett hvor kaldt det er der du bor, så kan du benytte naturlig ventilasjon.
Hos Visteroa Samdrift har de et ventilasjonssystem for naturlig luftstrøm. De bruker store ventiler styrt av spjeldmotor og temperaturføler, samt manuelle lysmøner med flapper. Selv om gradstokken kryper ned mot minus 30 grader på vinteren, opprettholder fjøset god temperatur, og har tørr og frisk luft!
Naturlig ventilasjon er i særklasse når det gjelder utskifting av luft i varme perioder. Her er en liten titt på gardinene på et nytt fjøs på Jæren som har en temmelig tøff løsning på den ene siden!

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner