Sortering- og behandlingsanlegg for storfe i Numedalen

Andre Trondrud på Søre Gvammen i Rødberg satte i 2019 opp det første sorteringsanlegget for storfe levert av Fjøssystemer, i gamle Buskerud fylke.

Sortering- og behandlingsanlegg for storfe i Numedalen

Publisert:

Anlegget er montert utvendig på betongplate i tilknytning til hans nye fjøs for ammeku og oppfôring av okser, som Fjøssystemer satte opp i 2017. Trondrud er en ung og aktiv produsent som driver kombinert med både melke- og kjøttproduksjon. Det nye kjøttfjøset rommer 50 ammekuer og 26 kvigeplasser på liggebås, samt 70 okser på fullspalt. I tillegg er det et stort areal på djupstrø for kalving og kalvegjømme.

Anlegget omfatter en stor oppsamlingsbinge, rundell og drivgang med justerbar bredde på 46-80cm. Videre føres dyra inn i en solid behandlingsboks som også er justerbar i bredden, med fikseringsmulighet og god tilgang for behandling av dyret fra begge sider, samt veieceller for oppfølging av tilvekst og utslakting. Sortering- og behandlingsanlegget fungerer godt til veiing og behandling av okser, men også fraskilling av kalv, handtering av mordyr, klipping før innsett og generell handtering på en sikker og ergonomisk måte. På den justerbare drivegangen er det sideramper og mulighet for å felle ned topprør, for også her å kunne komme til dyra. Anlegget blir også brukt i forbindelse med utlasting og slakting av okser.
Vi gratulerer med et solid anlegg til en fremoverlent produsent og god kunde! 🙂

Selger i-mek: Per Olav Hunskaar, T: 900 79 029, 

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner