Nytt hus for slaktegris i Skjeberg

Per Kristian Rød i Skjeberg har nå tatt i bruk sitt nye slaktegrishus.

Nytt hus for slaktegris i Skjeberg

Publisert:

Tirsdag 4. August ble det nye grisehuset til Per Kristian Rød i Skjeberg i Østfold fylt opp med ny smågris. Det var en gledens dag på gården! I Juli i fjor brant driftsbygning med slaktegrishus ned til grunnen. Det var selvsagt en stor påkjenning for familien Rød.

Det nye grisehuset er oppført av en lokal entreprenør, mens Fjøssystemer Sør har planlagt bygget og levert all I-mek i tillegg til en del av byggevarene. Huset er oppført med betongelementer i rød frilagt marmor. Det er benyttet vedlikeholdsfrie stålplater til kledning av øvrige vegger. Taket er utført med takstoler og tekket med stålplater.

Grisehuset inneholder to avdelinger for slaktegris. Det er vakum-utgjødsling med en stor utvendig gjødselkum. Innredningen er i plast. Foringen foregår automatisk med ett foringsanlegg pr. avdeling, og tørrforingsautomater i bingene. Ventilasjonen er løst med store loftventiler og avtrekkspiper over tak. Ellers er selvsagt grisehuset også utstyrt med overbrusning, ibløtsettingsanlegg og vannbåren varme i gulvene.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner