Fôrskyver fra Fjøssystemer

Tilgang på friskt fôr ved forbrettet til enhver tid er viktig for melkeproduksjon. Det har god effekt på fôropptak, gir lik fôrtilgang for høyt- og lavtrangerte kyr, gir jevnere flyt i kutrafikken og besøksfrekvens i melkerobot øker. Samtidig er dette en utfordring, da det krever at noen er tilstede og sørger for at fôret skyves inntil.

Fôrskyver fra Fjøssystemer

En fôrskyver er løsningen på utfordringen. Fôrskyveren er en batteridrevet robot som går definerte ruter på fôrbrettet, døgnet rundt, og skyver fôr inntil fronten.

Fôrskyveren kommer i to modeller; Juno 100 og Juno 150.

Begge modellene er batteridrevet, og basert på samme teknologi som skraperoboten. Etter hver rute returnerer fôrskyveren til ladestasjonen. Det kan programmeres inntil 16 ulike ruter, og disse kjøres opp slik at den for hver runde kjører nærmere fronten. Fôrskyveren kan starte ny rute hver halve time.

Juno 100 vs Juno 150

Den mest iøynefallende forskjellen er størrelsen. Juno 100 har 45 cm mindre diameter enn Juno 150. Dette gjør at Juno 100 kan operere på smalere fôrbrett enn storebroren. Juno 100 krever 125 cm i tillegg til forbredden, mens Juno 150 krever 200 cm i tillegg til fôrbredden. Begge modellene kan skyve samme mengde fôr, 200 cm bredde og 65 cm høyde. Vær oppmerksom på at Juno 100 krever bedre plass ved innkjøring til ladestasjonen. Juno 150 har mer avansert navigasjonssystem, som gjør at den kan kjøres utendørs for eksempel mellom to fjøs.

Se ellers brosjyre for tekniske data.

Hør om Lely Juno

I episode 49 av podkasten vår snakker Peter Birkholt (Servicesjef Lely) og Søren Lund (rådgiver Smart Fôring) om Lely Juno. Lytt her:

Hva sier våre kunder om Lely Juno?

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner