Nytt fjøs på Ulberg i Sør-Fron

Kristin Wold Lexander og Hans Ulberg har satt opp nytt melkekufjøs på Ulberg.

Nytt fjøs på Ulberg i Sør-Fron

Publisert:

Det nye fjøset, som rommer melkeku, er bygget inntil eksisterende fjøs. Nybygget måler 31×17,2 meter inkludert fôrsentral på 7,25×17,2 meter. Fjøset er i tre, med elementer fra Materialbanken.

Lely Astronaut A4 Manager melkerobot er montert i fjøset, som har 38 liggebåser for melkeku, og to liggebåser i utskillings-/ sykebinge. På Ulberg, er det gjennomtenkte løsninger og smarte detaljer, blant annet:

Forkjøler – en forkjøler er montert ved roboten. Dette systemet kjøler melka ned før transport ut til tankrommet. Det er drikkevann som brukes til nedkjøling, og dermed blir også drikkevannet varmet opp. Hurtig nedkjøling av melk, gjør den mer robust i forhold til mekanisk påvirkning, og har således en svært positiv effekt på frie fettsyrer. Det gir også mye mindre varmeutvikling på tankrommet.

Det er Jourdain innredning, skråspalter som holdes rene av en Lely Discovery, Wingflex liggebåsmatter og Big Dutchman mekanisk ventilasjon.

En fullfôrmikser i fôrsentralen mater en Rollax takutlegger.

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner