Nok en melkerobot til Voss

Det er god aktivitet om dagen, og vi har nylig installert nok en Lely Astronaut i godbygda Voss!

Nok en melkerobot til Voss

Publisert:

På Selheim gard hos Lars og Hilde Selheim måtte melkestallen vike plass for en Lely A5 med celletallsmåler, Pura damprengjøringssystem og vekt. I tillegg er det montert en Cosmix kraftfôrstasjon med bakport og automatiske hev/senk-porter. I forbindelse med overgang til robot ble det også plass til en velferdsavdeling med tilhørende kalvingsbinger. Det er lagt ned en imponerende mengde egeninnsats i forbindelse med ombyggingen, resultatet ble svært bra!

På Selheim har de en variert besetning med alle størrelser fra NRF, Simmental og innslag av Vestlandsk Fjordfe. At roboten skulle takle den varierte størrelsen var et viktig moment i forkant, og har vist seg å innfri forventingene.
Utenom melkeproduksjon har de en ammekubesetning, kombinertbesetning på gris, samt foredling og salg av egne råvarer i eget slakteri, Voss Gardsslakteri. Sjekk ut hjemmesiden deres her: https://www.vossg.no/

Familien ser at melkeroboten vil frigjøre tid i en hektisk hverdag. Manuell melking fortsetter de med i mindre skala om sommeren på idylliske «Grettestølen» , en times gange hjemmefra. Der holder de liv i gamle stølstradisjoner med kinning av smør og rømme. Hilde og Lars sier de har fått en ny hverdag i fjøset, og er svært fornøyde!

Vi takker for oppdraget og ønsker lykke til videre!

Salg og planlegging Fjøssystemer Vest, Kristian Skjerve .

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner