Fra melking i karusell til melkerobot i Eidsberg

Hos familien Reinfjord er det to generasjoner i aktiv drift med stor arbeidskapasitet!

Fra melking i karusell til melkerobot i Eidsberg

Publisert:

Melkerobotene er plassert der det tidligere var dobbeltrekke liggebås, og drifta av gjødseltrekket har vært opprettholdt gjennom hele ombygginga. Det store området der melkekarusellen står ble bygd om til liggebåser og sinkuavdeling. Vi fikk dermed melkerobotene sentralt plassert i fjøset med en stor produksjonsavdeling på den ene siden og en god fokusavdeling på den andre siden. Sinkua kan fôres separat og kommer nær den romslige kalvingsavdelingen på dypstrø.

Fra prosjektet starta så har det gått helt på skinner med demontering av båser, betongskjæring, utgraving, støping av gjødselkulvert, spaltelegging og støping av dekker med nedstøpsramme for robotene.

Deretter er acrylbelegg lagt på gulv og to nye Lely A5 melkeroboter montert. Takk til dyktige folk i alle ledd! Igangkjøringa ble utført rett før våronna tok til. De er nå godt inne i den nye hverdagen og kan nytte seg av den fleksibiliteten robotene gir.

Et veldig artig prosjekt å få være med på med gode drøftinger rundt kjøkkenbordet underveis! Fjøssystemer takker så mye for tilliten og ser fram til et godt samarbeid videre!

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner