Oppstart av nytt kyllingfjøs

Hos Veronika Bjørk og Kristian Elgseter på Jådåren i Steinkjer hadde vi forrige måned oppstart av nytt kyllingfjøs på 2125 m².

Oppstart av nytt kyllingfjøs

Publisert:

Her er også visningsrom inkludert for å ta imot besøkende.
Anlegget er fullspekket med moderne utstyr for optimal produksjon, dyrevelferd og miljøvennlig energiløsninger.
Vi kan nevne:

  • Biovarme med kjel fra ETA, som kan fyres med flis, briketter eller trepellets lagret på plassbygd silo. Det eksisterende kyllinghuset på gården er i ferd med å bli konvertert til biovarme fra samme fyrkjel.
  • Earny varmegjenvinner er montert på nybygget og under montering på eksisterende hus. Dette sørger for at tilført varme gjenvinnes og reduserer det totale energibehovet betydelig. De filtrerer også støv ut av luften i dyrerom og reduserer ammoniakkonsentrasjonen for både kylling og bonde.
  • Zeus fullspekter LED-lamper har lysspekter tilsvarende naturlig dagslys og sørger for et jevnt og fint lys i dyrerom, også i vinterhalvåret.
  • Heisbar romdeler som er lett å rengjøre for bruk ved innsett av daggamle kyllinger.
  • Elektriske vinsjer for heising av miljøberikelser og plattformer.
  • Høytrykks befuktningsanlegg med dyser over veggventiler sørger for optimal fuktighet for kyllingen.

Anlegget har mange funksjoner, og er også et kjøleanlegg for nedkjøling av romtemperatur med opptil 5 grader på sommeren, bløtlegging før vask etter innsett og bløtdesinfisering etter vasking.

Fjøssystemer har levert graveplan for lokal grunnentreprenør, betongarbeider, overbygg i stål og sandwhichpanel, all innendørsmekanisering, biovarmeanlegg, plassbygd flissilo, elektroinstallasjon, brannvarsling og vvs-arbeid.

Vi takker våre samarbeidspartnere og underleverandører for vel utført arbeid:
Ness-Vangstad Byggservice AS, Monto AS, Elman AS og Levanger Rør AS.

Vi takker igjen familien Bjørk/Elgseter for tilliten og for godt samarbeid i prosessen og ønsker lykke til med produksjonen! 🙂

Har du planer om påbygg eller nybygg, ta kontakt med din nærmeste Fjøssystemer avdeling.
Selger FS Bygg: Per Tore Bratberg , Mob: ,
Selger i-mek: Tommy Lystad, Mob: ,

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner