Nytt og flott kyllingfjøs

I 2021 startet familien Vang på Inderøy opp et flott kyllingfjøs på 2125 m², inkludert visningsrom for å ta imot besøkende.

Nytt og flott kyllingfjøs

Publisert:

Her har kunden valgt en fasade i fargen antrasitt grå, noe som passet veldig godt inn sammen med de andre byggene i tunet og gav gården en helhet. Riktig så lekkert!

Anlegget er fullspekket med moderne utstyr for optimal produksjon, dyrevelferd og miljøvennlig energiløsninger.


Vi kan nevne:

  • Biovarme med kjel fra ETA, som fyres med trepellets lagret på FS glassfibersilo. Det eksisterende kyllinghuset på gården er også konvert til biovarme fra samme fyrkjel.
  • Earny varmegjenvinner er montert på nybygget og sørger for at tilført varme gjenvinnes og reduserer det totale energibehovet betydelig. Den filtrerer også støv ut av luften i dyrerom og reduserer ammoniakkonsentrasjonen for både kylling og bonde.
  • Zeus fullspekter LED-lamper har lysspekter tilsvarende naturlig dagslys og sørger for et jevnt og fint lys i dyrerom, også i vinterhalvåret.
  • Heisbar romdeler som er lett å rengjøre for bruk ved innsett av daggamle kyllinger.
  • Elektriske vinsjer for heising av miljøberikelser og plattformer.
  • Høytrykks befuktningsanlegg med dyser over veggventiler sørger for optimal fuktighet for kyllingen. Anlegget har mange funksjoner og er også et kjøleanlegg for nedkjøling av romtemperatur med inntil 5 grader på sommeren, bløtlegging før vask etter innsett og bløtdesinfisering etter vasking.

Fjøssystemer har levert graveplan for lokal grunnentreprenør, betongarbeider, overbygg i stål og sandwhichpanel, all innendørsmekanisering, varmeanlegg, pelletssiloer, biovarmeanlegg, elektroinstallasjon, brannvarsling og VVS-arbeid.

Følg Vang Visningsfjøs på Facebook!

Vi takker våre samarbeidspartnere og underleverandører for vel utført arbeid: Ness-Vangstad Byggservice AS, Monto AS, Elman AS og Levanger Rør AS.

Vi takker igjen familien Vang for tilliten og for godt samarbeid i prosessen og ønsker lykke til med produksjonen!

Har du planer om påbygg eller nybygg så nøl ikke, ta kontakt med oss i Fjøssystemer.

Selger bygg: Per Tore Bratberg, tlf. , .
Selger imek: Tommy Lystad, tlf. , .

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner