Næringsbygg blir energieffektivt

Et stort næringsbygg i Brumunddal har gjennomgått en omfattende energioppgradering. Bygget er totalrenovert og fremstår som moderne og energieffektivt. 

Næringsbygg blir energieffektivt
Asbjørn Nordsveen AS, 2024

Publisert:

Fjøssystemer Bygg og FS Energi ble engasjert for å legge nytt tak og installere solcelleanlegget. Kombinasjonen av disse to har gitt en kostnads- og fremdriftseffektivt byggeprosess – god logistikk er nøkkelen!

Plusshus med potensiale for strømsalg

Solcelleanlegget er dimensjonert for å produsere mer strøm enn bygget selv bruker. Dette gjør bygget til et såkalt plusshus, med potensiale for å selge overskuddsstrøm tilbake til strømnettet. Bygget vil også kunne lagre strøm til bruk når solen ikke skinner, enten i batterier eller ved hjelp av andre lagringsløsninger.

Godt samarbeid og fokus på sikkerhet

Prosjektet har vært preget av godt samarbeid mellom de ulike aktørene. Både Fjøssystemer Bygg og FS Energi har vært opptatt av å finne gode løsninger som ivaretar både energieffektivitet, estetikk og sikkerhet. Det har blant annet vært tett dialog med brannvesenet for at de skulle bli kjent med bygget.

Teknisk informasjon

Taket er totalt 4.400 m². Eksisterende takplater og isolasjon ble revet. Deretter monterte vi nye sandwichpaneler, snøfangere, takrenner og beslag.

FS Energi har levert og montert TOPCon solcellepaneler fra Chint, all black, half cut. På prosjektet er det montert over 600 kWp med rundt 1.500 solcellepaneler med festesystem fra LOBAS.

Asbjørn Nordsveen AS og Høyen Eiendom AS kommenterte at å få både bygg og energi fra samme gruppe, gir en kostnads- og fremdriftseffektiv byggeprosess. Vi takker for et moro og spennende samarbeid!

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner