Fjøssystemer 40 år – jubileumsepisode!

Åge Stenumgård, Fåvang-mannen som startet det som skulle bli eventyret Fjøssystemer, er hos Dialecta Reklamebyrå i Lillehammer og spiller inn podkast. Anledningen er at Fjøssystemer feirer 40 år. Egentlig 42, men feiringen har blitt utsatt på grunn av pandemien. 

Med i studio er forsker på dyreatferd og mangeårig konkurrent Lasse Gravås, og podkastprogramleder og produktsjef i Fjøssystemergruppen, Kjetil Olsen.

Hør jubileumsepisoden her:

Lasse Gravås, Kjetil Olsen og Åge Stenumgård spiller inn podkast.

Fjøssystemer ble startet i enkle former i 1980. Åge Stenumgård så et hull i markedet som kunne fylles, som var komplett leveranse med bygg og inventar for landbruket. 

40-årsjubileum

Etter 40 år, ble det feiret med brask og bram i midten av august. 

-Etter 40 år synes vi det er på sin plass å dra på skikkelig. Vi ønsker å gi noe tilbake til Fåvang, bygda hvor alt startet. Vi tror at å møtes i en hyggelig atmosfære vil løfte firmaet og Fåvang til høyder. Vi er utrolig spent på å se Fåvang fylt av tusenvis av mennesker, sier Åge. 

For Åge er det vanskeligere å tenke tilbake enn å se fremover. Noe av det største er å se alle engasjerte ansatte som jobber i Fjøssystemer. 

-40 år har gått utrolig fort. Det er stort for meg er å se alle de ansatte som møter opp. 330 personer kommer på middag i jubileumshelgen. Flere trofaste leverandører kommer fra utlandet, sier Åge. 

En vitebegjærlig overmann

Hva er suksessfaktoren for å kunne holde på så lenge? 

-Nå har vi vært gjennom fire tiår og har blitt landsdekkende, og har ekspandert til Sverige. Det vi har vært flinke på, er å holde oss til prinsippene fra begynnelsen. Vi har stabile ledere som ikke slutter, og generelt lite gjennomtrekk. Alle daglige ledere har eierandeler i bedriften. Hos oss er det ingen salgssjefer, alle er selvdrevne. Også har vi har enkle og korte beslutningsveier, forteller Åge. 

Lasse Gravås omtaler Åge som sin største konkurrent og overmann. 

-Fjøssystemer med Åge i spissen har alltid ligget foran med innovasjon og gode systemer. Men vi har også vært gode venner all den tiden og har møttes mye privat. Det er alltid en glede å være sammen med Åge. Denne helgen blir det toppet med feiring av jubileum, forteller Lasse. 

Jubileumskonsert med D.D.E. i Fåvang 13. august 2022

Store muligheter for fremtiden

Åge ser store muligheter for bedriften fremover. Fjøssystemer skal fortsette å legge til rette for at folk skal kunne produsere mat ved hjelp av automatikk og robotisering. I tillegg vil det være fokus på systemer for energi i form av biovarme, solvarme og strømsparing. 

-Vi posisjonerer oss med å bli sterkere i markedet, blant annet ved oppkjøp av et annet firma. Vi skal fortsette å drive som vi har gjort, og trykke på enda hardere. Også skal vi passe på å alltid få tak i de beste folka, forteller Åge. 

Fjøssystemer er godt rigget for fremtiden og skal fortsette å gjøre det de alltid har gjort: frigjøre tid for bøndene ved hjelp av gode systemer i fjøset, så de får tid til å leve livet sitt. Med tiden skal også Åge få litt mer tid for seg selv. 

-Jeg er med i styret og er styreformann i de fleste selskapene våre. Jeg har lyst til å følge med i noen år til. Sønnen min Andrè er nå konsernsjef med en overbyggende funksjon. 

-Vi gleder oss de 40 neste årene, avslutter programleder Kjetil Olsen. 

Hør hele jubileumsepisoden for mer historie og samtale mellom to markante skikkelser i norsk landbruk:

    Kontakt oss

    Benytt skjemaet for å gjøre en henvendelse relatert til denne siden, så blir du kontaktet innen kort tid. Klikk her for å se oversikt over kontaktpersoner