• Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 • +47 61 28 35 00
 • Presse

Melkerobot Lely Astronaut A4

Med over 20.000 installerte melkeroboter, er Lely desidert størst på verdensbasis. Det er ikke tilfeldig!

Melkeroboten Lely A4 har modulær oppbygging, som gjør den til markedets mest plasseringsvennlige. Fra tidligere modeller, er en del funksjoner tatt ut av melkeroboten og satt inn i en sentralenhet. Denne kan betjene to melkeroboter, og plasseres inntil 30 meter unna melkerobotene.

Melkerobotens unike administrasjonsverktøy gir deg full kontroll over besetningen, og signaler om hvilke dyr som krever din oppmerksomhet.

I-flow

Melkeroboten har en gjennomgangsløsning kalt I-flow. Den er designet slik at kua går rett inn, og rett ut. Dette er også mest naturlig for kua. I tillegg er robotboksen romslig, og gir kua frihet til å stå slik hun vil. Med det dreibare fôrbrettet, går kua raskere ut av boksen etter endt melking.

3-d kamera

På Lely Astronaut A4 melkerobot, leses kuas posisjon i roboten ved hjelp av et 3-d kamera. Dette kommuniserer med robotarmen, slik at denne følger kuas bevegelser under besøket. Med armen i korrekt posisjon, sørger TDS (laser) med tre lags scanneteknologi for raskt og korrekt påsett.

Robotarmen på melkeroboten

Siden introduksjonen av melkerobot i 1992, har Lely vært tro mot armkonstruksjonen. Den forblir under kua gjennom hele besøket, og byr dermed på minimalt med bevegelser som forstyrrer kua. Den er luftstyrt, og tåler tråkk og spark. At armen ligger under kua, betyr også at den fanger opp spenekopper som sparkes av før de går i gulvet.
Viktige deler som pulsator og MQC ligger inne i armen - godt beskyttet og tett på juret.

MQC

Lely MQC sjekker melka fra hver kjertel under hele melkinga. Det gir deg viktig informasjon om mastitt, fett, protein og laktose. MQC måler på parametre som:

 • Farge
 • Konduktivitet
 • Melketid
 • Død melketid
 • Utmelkingshastighet pr kjertel
 • Temperatur
QWES id og aktivitet

Flere typer transpondere er tilgjengelig til melkeroboten. De spenner seg fra kun ID til ID, aktivitets- og drøvtyggingsmåling.

Børstevask

Før melking, rengjøres spenene og jurbunn med børster. Dette er den eneste løsningen på markedet som rengjør alle delene av juret som spenekoppene kommer i kontakt med. I tillegg gir børstene en unik stimulering som sikrer raskere utmelking. Forskning har vist at børstene gir inntil 40% mer effektiv rengjøring og stimulering enn konvensjonelle metoder.

Bildegalleri

Brosjyre/katalog

Video

Lely Astronauts høydepunkter

Mer melk med melkerobot

Frihet for kua

Fordelene med Lely

Fri kutrafikk

Fordeler for bonden

Robot arm

Oppstartsrådgivning

Vil du vite mer?

Snakk med oss om dine planer

 • Nytt fjøs eller omgjøring av eksisterende?
 • Våre konsulenter har ideene og ser mulighetene
 • Få hjelp til planleggingen

Ring 61 28 35 00, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller fyll ut skjemaet.