facebook

Nyhet! ColoQuick

Colo Quick er et konsept som omhandler en produktgruppe som sikrer og forenkler bruk av den beste råmelken til kalvene første fôring etter fødsel.

Vi vet at en nyfødt kalv er helt avhengig av råmelk for å ha motstand (antistoffer) mot sjukdom/smittepress. For at kalven skal være best mulig rustet og gjennom dette få en best mulig start på livet, er det helt avgjørende at den får god og rikelig med råmelk i løpet av kort tid etter fødsel. Når det gjelder råmelkskvaliteten vil den variere betydelig fra ku til ku. En kalv som får dårlig råmelk vil raskt tape seg og kan i verste fall bli sjuk. En kalv som får en dårlig start på livet vil bli påvirket av dette gjennom hele sitt produktive liv. Forsøk har vist at litt for dårlig råmjølktilførsel (3 liter istedenfor 4 liter) første målet vil påvirke kua sin mjølkeproduksjon første laktasjon på 500 – 1000 liter. Denne forskjellen vi forsterkes og vedvarer de neste laktasjonene av kuas liv. Dette vil på lik linje påvirke oksekalvens helse og tilvekstevne.

Dette er hovedårsaken til at det er viktig å sette søkelyset på råmelkskvalitet, og riktig bruk slik at vi har så friske og produktive dyr som mulig i besetningen.

 • Colo Quick konseptet består av en rekke produkter som sikrer dette gjennom:
 • Refraktometer som du enkelt måler råmelkas antistoff nivå med slik at du tar vare på den beste melka, og sorterer ut den dårligste melka i besetningen.
 • Råmelksposer som rommer 4 liter (anbefalt mengde råmelk til kalven første måltid), posene merkes med antistoffnivå og nummer på kua som har gitt melka. Posene skal kun brukes en gang.
 • Fyllestasjon som gjør det enkelt og fylle posene.
 • Kassett som posene settes i slik at de kan handteres godt gjennom fryse-, tine- og fôringsprosessen. 
 • Råmelkstiner som består av en beholder med vann som holder 42 grader. Her blir råmelka tint i løpet av 20 minutter på en skånsom måte, og er da raskt klar for fôring.
 • Melkesmokk med slange som enkelt kobles til råmelksposen som henges på ryggen med stropper, da har du begge hendene ledig til å hjelpe kalven å suge.
 • Sonde med slange som kan brukes dersom kalven er slapp eller ikke vil suge selv.

Med dette konseptet sikrer vi at kalven får den beste råmelka, noe som sikrer et godt immunforsvar og en frisk og rask kalv. Dette vil på sikt gi gode kyr som produserer godt. Det er også med på å sikre god hygiene på melka, en rask og riktig opptining som ikke forringer de sårbare antistoffene i melka. Ett sånn konsept vil gjøre det enkelt å følge de beste rutiner som sikrer kalven best forutsetning for å holde seg frisk og bli ei god melkeku i framtida, samtidig med at du som bonde sparer tid. Forenkler arbeidsoppgavene gjennom faste og gode rutiner.

ColoQuick konseptet sikrer gode rutiner og friske kalver!

Brosjyre/katalog

Vil du vite mer?

Snakk med oss om dine planer

 • Nytt fjøs eller omgjøring av eksisterende?
 • Våre konsulenter har ideene og ser mulighetene
 • Få hjelp til planleggingen

Ring 61 28 35 00, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller fyll ut skjemaet.