Ring 02634

Forbruksvarer til Lely Astronaut melkerobot

Det å produsere matvarer er et stort ansvar, og det er nødvendig med et rent produksjonsmiljø. For melkeproduksjon kreves det en ren melkelinje, fra spenekopp til tank. I tillegg må jurhelsen være god.

Forbruksvarer til Lely Astronaut melkerobot

Lely Astri

Til melkeroboten, har Lely utviklet en serie vaskemidler i samarbeid med Ecolab. Produktene er spesielt utviklet og tilpasset Lely Astronaut sitt vaskesystem og komponenter. Lely benytter en-vegs rengjøring. Dette sparer tid, men krever varmt vann. Varmt vann i kombinasjon med visse kjemikalier, kan skade enkelte materialer i roboten. 

 • Lely Astri Cid er en flytende syrevask som er spesielt tilpasset hovedrengjøringsprosessen i melkerobot. Produktet inneholder syrer som fungerer effektivt til fjerning av uorganiske avleiringer.
 • Lely Astri Lin er et klorfritt flytende og basisk middel for hovedrengjøring av melkerobot. Det er svært effektivt på melkefett.
 • Lely Astri L er spesielt utviklet for å rengjøre børstene som brukes til vask og stimulering av spenene.

Lely Caring

Sunne og friske jur er grunnleggende for en optimal melkeproduksjon. Juret blir utsatt for en rekke ytre påkjenninger i fjøset. I tillegg blir kua melka oftere og raskere i et robotsystem enn i konvensjonelle systemer. Dette påvirker den generelle jurhelsen. Etterbehandling med et desinfiserende og pleiende middel er derfor et viktig forebyggende tiltak.

Lely Caring er en serie jurpleiemidler som har 6 ulike midler. Alle hjelper mot ulike bakterier, og det er derfor en stor fordel om du kjenner bakteriene som finnes i din besetning.

 • Lely Astri UC kan brukes under alle værfohold, men er spesielt godt egnet ved endring fra varme til kjøligere og fuktig klima. Inneholder jod, samt hudpleiende midler.
 • Lely Astri Din gir god beskyttelse mot bakterier og er effektiv mot smitte fra ku til ku. Den inneholder melkesyre samt hudpleiende midler.
 • Lely Astri IO er hudpleiende, og inneholder mer jod enn UC. Dette gir god beskyttelse mot bakterier.
 • Lely Quaress-Lac inneholder melkesyre og salisylsyre og virker svært desinfiserende. Et svært godt alternativ til jod-baserte produkter, og effektiv mot Streptokokk B.
 • Lely Quaress-Lac Plus inneholder melkesyre og dekansyre. Kraftig desinfiserende, og virker mot et bredt spekter av bakterier.
 • Lely Quaress-Iodine inneholder mye jod, og er svært desinfiserende. Inneholder også mye pleiende midler. 

HMS datablader hos Lely.com

Bestilling av Lely Consumables jurpleie- og vaskemiddel

Last ned skjemaet under, åpne i Acrobat Reader, fyll ut og lagre dokumentet. Send det på e-post til din avdeling. Epost-adressene er opplyst nederst i skjemaet.

  Kontakt oss